up for mischief down under

Sydney! Om Canberra är hjärnan och Melbourne är lungorna, är Sydney Australiens hjärta, eller åtminstone puls. Det spelar ingen roll om det är söndag förmiddag eller fredag kväll, det finns alltid krogar, barer och klubbar öppna.

.
Efter  att ett ruskigt oväder hemsökt Sydney när vi hade planerat att landa fick vi spendera ungefär 90 minuter hängande på 10 000 meters höjd ovanför staden. Efter att fått sällskap med ett antal andra flygplan som också cirkulerade ovanför Sydney tyckte nog flygledningen att det började bli lite väl crowded där uppe (eller om bränslet började sina), så de tog ned oss genom ovädret för landning. Efter lite guppande när vi flög igenom själva ovädret blev det bättre på lägre höjd och det var snarare så att man undrade varför de egentligen tyckte att vi skulle cirkulera där uppe från början.
.
Sydney är i vart fall en underbar stad och jag har kommit på mig själv med att redan ta för givet de fördelarna som det är att vara i ett västerländskt och engelskspråkigt land. Vad har vi då spenderat vår tid med här, förutom att gå vilse i ”dimman” ett par kvällar, som ärligt talat måste varit värre än dimman i Lübeck och ”the London fogg” tillsammans, så har vi så klart sett Operahuset. Vi har spenderat en dag på Manlybeach (jodå det var sol och Bondibeach är förövrigt för töntar), träffat nya vänner (vilka vi funderar att haka på ut till Whitsundays) och diskuterat gamla saker, sett och blivit konfunderade över ”the Black Swan” på bio (Nathalie Portman borde få in Oscar för rollen), träffat ett gäng brittiskor från Manchester som inte visste vilka Strokes eller Joy Division var (skämmes ta mej fan!) och tillsist har vi hunnit med ett besök på Sydneys botaniska trädgård och sett ganska många djurarter som vi aldrig tidigare haft nöjet att träffa (bla kiwifågeln, kakaduor och flygande rävar).
.
That’s it so far. Ett par dagar till så kan vi Sydney och gör som otaligt antal backpackers före oss och tar sikte mot surfingsmeckat Byron Bay.
.
.
Gäsper är glad över att vara i Sydney? Foto: Tim Björkman
.

.
Ny stad, ny skyline! Australiens äldsta stad, Sydney. Foto: Tim Björkman
.

.
Ja, vi var där båda två, tog bilden och that's it! Foto: Jesper Johansson
.

.
Foto: Tim Björkman
.

.
Flying Foxes tar igen sig under dagtid i Sydneys botaniska trädgård. Kan äntligen förstå uttrycket "räv bakom örat" efter detta, har tidigare alltid undrat hur fan han kom dit... bakom örat alltså. Foto: Tim Björkman
.

.
Random attackfågel, även känd som "stor kråka". Foto: Tim Björkman
.

.
Vet inte vad den här lilla figuren heter, men han skulle kunna vara med i Kalle Anka på Julafton. Foto: Tim Björkman
.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0