petronas twin tower

Skrytbygge, landmärke, framtidsvision eller påkostad avledningsmanöver? Ja, Kuala Lumpur är väl lika synonymt med Petronas Twin Tower som pannkakor med sylt, Sverige med Abba eller påven med korgossar. Men frågan är om det statliga oljebolaget Petronas inte kunde hittat vettigare ändamål att lägga pengarna på, tillexempel det underutvecklade Östmalaysia.
.
.
Tornen är 452 meter höga och var världens högsta byggnad från det att de invigdes 1998 till 2004. Foto: Tim Björkman
.
Vår torn-dag började med att vi försov oss, missade frukosten och fick ta taxi för hela 20 sek till KLCC och Petronas Twin Tower. Efter rekommendationer från Lonely Planet så skulle the skybridge vara värt ett besök. Efter cirka 107 minuter och 38 sekunders köande fick vi två åtråvärda biljetter till touren. Men nej, det var inte värt det och Lonely planets Malaysia, Singapore & Brunei guides förtroende sjönk som Jesper med ett femkilos viktbält i sötvatten. Guiden för Thailand var ju värd vartenda baht, men antar att olika författare har olika "bra" fingertoppskänsla för vad VI vill ha!
.
Om vi antar att bron var värd en si sådär 15 minuters köande, så var ändå inte köandet bortkastad tid. För Japps öga för finhumor gjorde de kvarvarande 92 minuterna och 38 sekunderna värda sin vikt i guld.
.
.
"Feel it!" (2) Tro det om ni vill men denna bilden är inte ett montage. Foto: Jesper Johansson
.

.
Foto: Tim Björkman
.

Kommentarer
Postat av: Uncle

Sjukt skon bild!

2011-03-13 @ 12:55:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0