joint ticket är inte alls så kul som det låter

Alla som varit i Thailand och velat förflytta sig från punkt A till punkt B, då avståndet mellan punkt A och punkt B är längre än från hotellet till poolen till stranden till restaurangen, har antagligen råkat ut för såkallade joint tickets. Biljetter som är till för backpackers och "äventyrligare" charterturister vilka kombinerar olika företag och färdsätt. Dessa biljetter tar en förvisso från punkt A till punkt B, men inte utan att först gjort fullt nödvändiga (åtminstone enligt thailändarna) stopp på punkt C, D, E, F och G.
.
Med vårt nyvunna resesällskap, Anna och Sofia, skulle vi ta oss de ungefärliga 25 milen mellan Tao och PP. Förvisso krävs det två båtar för att ta sig från den Tao till fastlandet och sedan från fastlandet PP, men en total restid på 20 timmar är inte helt okej. Hade de givit oss fyra cyklar och fyra kajaker hade vi antagligen varit framme i princip lika fort.
.
.
Nattbåten mellan Tao och Surathani var en ganska vågig historia, men med sjösjukepiller och poden i öronen gick det faktiskt sova ganska bra. Funderar på om Fia egentligen gav oss Valium. Foto: Tim Björkman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0