whitsundays

.

Längs med östkusten, 20 mil söder om Townswill, ligger ön whitsunday. Ön har gett namn till såväl kuststräckan (the whitsunday coast), som skärgården som omger den. Med de gamla bekantingarna Sara, Amanda, Johanna och Carro från Sydney  och vår nyvunna resekompis, Mattias, bokade vi platser på en gammal kapseglingsbåt för att upptäcka detta öparadis. Avseglingshamn var Airlee Beach, och väl där möttes vi av regnet. För regna gjorde det. Hetaste samtalsämnet människor emellan var kustvägen till Cairns och att den för tillfället befann sig någonstans i havet på god väg till Nya Zeeländska västkusten. Många var de som blev strandsatta i Airlee Beach eller Townswill och lika många var de som satt fast i Cairns, däribland Johanna.

.

Efter en underbar avslutningsmiddag med alla svenskar, svenskor, norrmän och danskor från Fraser Island, blev det en tidig morgon för att hinna med att införskaffa alla förnödenheter. Snart märktes det att basen för dessa förnödenheter utgjordes av drygt 12 liter Goon (Australiensiskt lådvin, gjort med hjälp av ägg och fiskrens), något som vi bittert skulle ångra. Dagen till ära hade också hällregnet upphört och solen tittat fram.

.

Efter att ha bekantat oss med båten (lite extra snabbt då seglet trillade ner i huvudet på oss under genomgången till följd av en dåligt knuten knop) och besättningen satte vi segel under en nästan klarblå himmel (det fanns de av oss som misstänkte ett gudomligt ingripande, men därom tvistar deflesta). Efter att ha badat och snorklat, lade vi till i en liten rofylld bukt ute vid Hook Island och åt middag medan mörkret föll. Under natten märkte de flesta av oss att bukten inte alls var så rofylld, utan de flesta var nog tacksamma när solen bröt och vi lättade ankar i soluppgången.

.

Efter två dyk (med en irritation på trumhinnan som följd), tre härliga dagar i solen, underbara utsikter över White Haven Beach, spindlar stora som händer, nära bekantningar med lemon sharks, underbara stjärnhimlar och förvånansvärt lite sjösjuka, välkomnade ändå de flesta av oss fast land under fötterna. Detta firades med en god pizza bra musik och några liter Goon nere vid lagunen, i goda vänners sällskap.

.
.
Skippern var lika stor i orden som runt magen. Foto: Tim Björkman
.
.
Kim, Junior, Solsidan, Jessica, Blottaren, Hard of...
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0