kuala lumpur - the muddy confluence

Min och Japps resa har fört oss vidare till huvudstaden i Malaysia, Kuala Lumpur. Staden grundades 1850 av kinesiska tenngruvarbetare, något som är påtagligt än idag, då stora delar av stadens befolkning är kineser. Speciellt påtagligt blir detta då de just nu firar det kinesiska nyåret, kaninens år 2011. Men inte bara kineserna finns repressenterade i KL, självfallet finns här malayer men också många indier, pakistanier, irakier, burmeser, indoneser och i princip alla andra asiatiska länder finns välrepressenterade. Västerlänningarna är däremot förvånansvärt få. Många av folken har sina egna "stadsdelar", speciellt utmärkande är Little India och China Town.
.
.
Sri Mahamariamman Temple, beläget i China Town, är det äldsta hindu templet i KL. Foto: Tim Björkman
.
Kuala Lumpur är en kulinarisk upplevelse. Under våra dagar i staden har vi, förutom malaysisk mat, ätit japansk, kinesisk, indisk, nya zealänsk och amerikansk. Och tro mig, varken det japanska eller kinesiska köket är som hemma. Idag åt jag min första riktiga rostade anka, en upplevelse i sig. Hoppas hinna testa irakisk och pakistansk mat innan vi far vidare.
.
.
Inga kinesiska barn i detta fotot gick hungriga i mer än fem minuter efter fotot togs. Foto: Tim Björkman
.
I kontrast till de enkla kinesiska och indiska kvarteren har KL också en ansenlig mängd skyskrapor, vilka inte alltid är så smakfullt resta. Imorgon blir det en utflykt till Petronas Twin Tower och KL Tower. Men vi har faktiskt redan tagit en smygtitt.
.
.
Foto: Tim Björkman
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0