windy welly

Wellington, Wellington, Wellington eller Windy Welly, staden där det alltid blåser. Enbart tredje största stad i landet men fick ändå axla rollen som huvudstad, tack vare sitt geografiska läge alldeles vid Cook Strait (sundet som skiljer nord och syd ön). Det var under guldruschen på sydön, som parlamentet kände sig tvingat att flytta från dess dåvarande säte i Auckland, till det centralare Wellington, för att inte riskera att syd bildade en egen koloni i det gamla brittiska imperiet. Som huvudstad finns här också, förutom parlamentet, landets högsta domstol.
.
Men Wellington är mer än kostymer. Staden har en stor konst- och kulturscen och ett sprudlande uteliv med många livescener, speciellt i förhållande till att regionen enbart är hem till 390 000 människor.
.
Vad vi ägnade oss åt i Windy Welly!? Kaffe, konst och whiskey får bli ledorden. Förutom att inventera de lokala caféerna och barerna, gick vi också på the national art gallery och försökte vara belevrade, med blandad framgång.
.
En liten fotosession fick det bli också, kan tyckas lite pretentiöst men det var ett billigt tidsfördriv, med en sinande kassa och dessutom riktigt skoj. Hälften av bilderna i färg, hälften i svartvitt - precis som Wellington;
.
.
I tragedi, förenade. Foto: Tim Björkman
.
.
Cuba street. Foto: Tim Björkman
.
.
"Due to rain the revolution has been postponed" Foto: Tim Björkman
.

.
Inte bara duvorna letar efter de goda smulorna i livet. Foto: Tim Björkman
.

.
Ett inrutat steg i rätt riktning? Foto: Tim Björkman
.

.
Den gemensamma bostaden slet hårt på förhållandet. Foto: Tim Björkman
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0